Jag har alltid gillat Brokiga-böckerna och har läst många av dem genom åren. Där får alla känslor och alla sorters figurer plats och det har både kidsen och jag tyckt om. Så när jag såg att det fanns kramdjur i Brokiga-tappning som dessutom är framtagna i en miljömedveten produktion med stort hållbarhetstänk blev jag jätteglad. Företag som tänker så här gör mig lycklig:

Produkterna är framtagna i en fabrik certifierad av World Fair Trade Organization. Denna fabrik arbetar medvetet med bra arbetsvillkor samt ett stort ansvar för miljön. Vid infärgningen av textilierna återanvänds färgen i reningen av vattnet. Detta vatten används till bevattning av fälten intill och är så rent att det går att dricka. VD på företaget är en stark kvinna som arbetar kontinuerligt med att stärka kvinnors rätt i samhället. Vägen dit är enligt henne utbildning och att arbeta. För att kvinnorna på landsbygden ska kunna jobba krävs att man har fabriker nära deras hem samt erbjuder bra förskola för deras barn. Företaget har startat totalt 11 skolor på Sri Lanka och har idag 1000 anställda. Det är en ära att jobba med dem.

Nu bor iallafall en Ruta-figur hemma hos oss sedan några timmar och Anita har inte släppt den i en enda sekund. Och jäklar vad det känns mycket härligare när hon myser med ett superfint gosedjur som inte innehåller en massa läskiga kemikalier och är sytt av någon som får lön och har schyssta arbetsvillkor. Heja Brokiga!