Det börjar ju dra ihop sig till semester för de allra flesta och kanske är det en del tid som ska tillbringas i bil, på flyg, tåg och andra ställen där barnen kan behöva underhållas? Då har jag ett grymt tips: ljudsagan Max och spillevillerna.

Det här är ett underjordiskt äventyr med spilleviller, dondukter, barfers och jakten på en magisk kula. Mycket spännande och med många roliga röster, bland annat min favorit Kjell Bergkvist. Frank satt på rumpan och lyssnade andäktigt (förutom under ett par av låtarna då han tokdansade) på hela sagan första gången han hörde den. Helt trollbunden. Det händer inte så ofta kan jag säga. Den rekommenderas från fem år, kanske funkar det lite tidigare, men då behöver man kanske lite sällskap, för det är ganska spännande och lite läskigt några gånger. Anita (som är 2,5 år) fixade att lyssna i 1 minut innan hon tappade intresset. Kanske är det annorlunda om man lyssnar i bilen, det har vi inte provat än.

Jag älskar ju också när saker finns tillgängliga på många olika sätt – genomtänkt! Så skaffa cd-skivan, lyssna på Spotify, eller gilla Spillevillerna på Facebook vetja!