Ja, i fredags blev han sex år. Killen som gillar ninjor, ormar, Lego och slukar böcker om Egypten, pyramider och mumier. Han får numera veckopeng, kan skriva och läsa hjälpligt, har precis avslutat vårterminens simskolekurs med att ta Sköldpaddanmärket och att sova över med kompisarna på förskolan.
Han föredrar färgglada kläder, är otroligt tankspridd, gillar Eric Saade och älskar att bli kliad på ryggen och att retas med lillesyrran. På önskelistan står en eldmotorcykel, en skateboard, Bilar 2-filmen och pengar, men i paketöppnings-yran på födelsedagen så var nog det bästa en Angry birds-kudde från Anita.

Just nu är förstås höstens skolstart en viktig grej. Vi har varit och hälsat på i skolan och i morgon ska han få käka lunch med klasskompisarna. Otroligt spännande. För både oss och honom. Men han har fått plats på en skola som känns toppen och han har med sig några av kompisarna från förskolan också.

En bra födelsedag blev det iallafall, han blev firad på förskolan och så fick han välja kvällens middag, som såklart blev sushi. Och så hade vi värsta turen igen, det blev en födelsedagshälsning i Bolibompa – stor lycka!


(Marsis som nämns sist i hälsningen är Franks favorit-gosedjur, ett marsvin som egentligen uttalas ”marschisch”).