Nu har snickarna varit här i två dagar och förberett för taklyftet. Jag har varit hemma sjuk idag och det har knakat och brakat rejält och tigersågen har gått varm. Men det blir väldigt fint. Man märker att de har stenkoll på vad de gör och det känns väldigt tryggt och bra. Allt händer när det ska och vi har inga förseningar så långt.

Nu ikväll när de åkte så har de kapat gavlar, byggt en jämn och stabil klack som den nya våningen ska vila på och kvar är nu fyra takstolar och en gigantisk pressenning som ligger som skydd för väder och vind. Inne hos oss är allt som vanligt och vi kan bo kvar – det enda är att pannan är avstängd, så vi har inget varmvatten för tillfället. Men vi kör elvärme och duschar med en campingdusch, så det funkar.

I morgon när vi vaknar ska lyftkranen vara här för då är det dags – taket ska lyftas av och den nya våningen monteras i moduler.

>> Bilder från dag 1.
>> Bilder från dag 2.