Ja, idag var det så dags. Den stora kranbilen kom hit strax före 7 i morse och strax efter kl 8 var den sista delen av vårt gamla tak redan nere. Gänget som jobbar med lyftet och påbyggnaden är sjukt proffsiga och allt bara faller på plats och sker efter schemat. Jag fick höra idag att Hasse som leder arbetet har gjort detta sedan 70-talet. Det känns tryggt!

Efter lite piffande av den kvarvarande takdelen var det så dags att lyfta på den första modulen av den nya våningen. Hur coolt som helst och jag kom på mig själv med att stå och le brett flera gånger idag. Det är så sjukt häftigt och svårt att ta in. Det blir ett helt annat hus. Men nu är hela våningen på plats, även topparna på taket. Magkänslan är bra och jag tror att det kommer att bli grymt fint! Jag har ju postat några klipp tidigare idag, men det finns även ett gäng bilder från dagen på Flickr för den som är nyfiken.

Nu längtar jag efter att snickarna ska bli klara så att vi kan få ta fram de här hinkarna. För medans nederdelens panel byts ut så ska vi börja måla den övre färdiga delen.
Lars provmålade en planka med färgen i helgen och jag tror att det kommer att bli snyggt. Matt och bra. Det här är dock bara en strykning. Det blir mattsvart med vita gavlar/foder och tegelröda enkupiga pannor. Woho, jag vet att jag kommer att tycka att det är så fint! Snart har vi det där huset vi letade efter.