Jag snubblade över det här inlägget igår. Det är postat 2-3 veckor innan Frank fyller två. Och så kom jag på att det är precis i samma ålder som Anita är nu. Så självklart måste jag skriva ett om henne och jämföra lite.

Kinesen är ingen liten brutta. Även om hon dragit ut lite på längden så är hon fortfarande fantastiskt knubbig och väger ca 16-17 kg. Hon pratar väldigt mycket och vi förstår det allra mesta. Skönast är när hon snor uttryck av Frank som hon inte riktigt förstår – typ ”aldrig i livet” och ”lägg aaaaaaaaav”. Mycket skratt blir det!

Äter: Väldigt varierat. Men serverar vi något hon gillar kan hon äta hur mycket som helst. Det händer att hon äter större portioner än vad jag gör. Som idag när vi käkade tacos till exempel. Favoriterna är soppa, korv och blodpudding. Får hon rökt skinka på mackan måste man lägga på nya skinkskivor hela tiden. Och precis som Frank älskar hon att dippa. Hon gillar inte frukt men ska ändå skala mandariner vareviga dag.

Gillar: Att bygga koja i soffan, rita, läsa böcker och när gosedjur och dockor är bajsnödiga och måste sitta på pottan eller få nya blöjor. Och så avgudar hon sin storebrorsa och härmar honom och vill gärna göra allt han gör.

Gillar inte: När man bestämmer vad hon ska ha på sig.

Sover:
Jättebra. Hon har alltid sovit i sin egen säng men under lång tid har hon vaknat och fått komma in till oss vid fem-snåret. Nu blir det dock fler och fler nätter när hon sover hela natten i sin säng. Fantastiskt skönt.

Framsteg: Hon kissar i blöjan men går på pottan när hon ska baja. Har även börjat göra samma sak på förskolan. Hon vill gärna klä på sig själv och det går ganska bra. Tålamod är inte en av hennes starka egenskaper dock. Hon räknar och kommer oftast till 6-7 innan det blir fel.

Nytt: Sjungadet. Det övas julsånger på förskolan och det märks. Hon sjunger mycket. Hon har även börjat spela mycket på iPaden. Favoriten är Toca Boca store och Monkey preschool lunchbox.

Hon är verkligen en fantastisk liten person och är urhärlig att hänga med. Hon är varm, kärleksfull och nyfiken och jag som inte var så säker på om det var en bra idé med en unge till kan inte tänka mig en värld utan henne. Koll själva. Himla fin.