Förkylningarna avlöser varandra hos oss och jag känner att jag aldrig riktigt hinner komma igång med träningen och få det där efterlängtade flowet. Det blir 4-5 pass och sen har jag ont i halsen/bihålorna/feber igen. Det är ju en sån period för många, men jag är riktigt less. Dessutom har jag anmält mig till Göteborgsvarvet och till Midnattsloppet 2012. Sjukt pepp på det och vill bara springa springa springa. Har ju mina nya snabba Lunarglides också, så just nu är jag såå sugen.

När det gäller Göteborgsvarvet så anmälde jag mig för att ge mig på en större utmaning som löpare. Jag vet att jag kan springa milen. Jag sprang 16 km i Amsterdam. Och fasen, klart jag klarar en halvmara! Nu funderar jag på om jag inte ska sätta målet att göra det under två timmar? Oj vad nöjd jag skulle vara. Haha, de här tankarna (och loppen) kommer att hålla träningssuget uppe under vintern, det vet jag!

När det gäller Midnattsloppet så fixade jag ju inte målet i år. Jag skulle springa under 55 min men tränade inte tillräckligt under sommaren. Jag lufsade över mållinjen precis under timmen, vilket är någon sorts nolläge för mig. Långsammare än så tänker jag aldrig springa. Så det kändes ok, men jag var inte nöjd. Nästa år är vi ett gäng som ska springa ihop. Bland annat min kompis Henke. Han är precis som jag en tävlingsmänniska och har också satt 55 min som mål. Men så adderade han en liten twist för att ”göra det hela lite roligare” – han tänker även springa snabbare än vad jag gör. Och oj oj oj. Den där typen av uttalanden får mig att gå igång i 110. För det kan jag säga er. Han kommer INTE att springa snabbare än vad jag gör. Inte en chans!

Så ja. Det är dags att friskna till och sätta fart. Steg ett är att jag tävla hos Lofsan. Hon lottar ut en PT-timme och jag tänker att det skulle vara en grym start. Hon är galet fit och har stenkoll på kost, träning och den där efterlängtade balansen. OJ vad glad (och nervös) jag skulle bli om jag vann. Jag är ganska dålig på att ta ut mig till max och behöver gå ner några kilon, lära mig vilka andra delar av kroppen jag behöver träna för att bli snabbare och utvecklas och förstå min kropp bättre. Om vi kunde ta fram ett tränings- och kostprogram tillsammans skulle jag bli överlycklig – och antagligen lättare, starkare och friskare.

Håll tummarna! Är riktigt sugen på att ta fram måttbandet, ta förebilder och sätta upp målsättningarna på kylskåpet.