Det är inte så ofta jag går på mässa, men i går morse när jag klev in på UnderBARA BARN så bestämde jag mig för att det borde ske oftare. Mässor är ju nörderi på hög nivå och alldeles fantastiskt. Att dessutom gå runt och botanisera bland montrarna innan den stora anstormningen av besökare hunnit på plats var grymt skönt. Jag som alltid velat gå på Formex ska definitivt göra det nästa år!

Well, tillbaka till UnderBARA BARN. I entrén möttes man av helt fantastiska ballong-utsmyckningar med fiskar, sjöjungfrur, havsväxter och djur. Någon hade jobbat hårt under natten.

Sen var det bara att köra igång! Jag klämde hela området på 1,5 timme. Men då var jag effektiv. Hos Mam pratade jag namn-nappar och fick en Mam pod, hos Me&I hade jag tänkt spana in Cecilia Blankens zebror för barn och även dam-kollektionen (och ev handla lite), men tyvärr fanns inte så mycket av det på plats. Hittade iallafall några gamla favoriter på rea-bordet och köpte ett par tröjor och ett par velourbyxor till kidsen. Hos Libero fick jag en jättefin regnjacka till Anita och prover på några av deras nya produkter.
Nova Stars monter var populär med bra rabatter på mängder av kläder. Över lag var det mycket bra rabatter tycker jag. Annars kollade jag in hos Yasuragi, klämde på nyheterna hos Blingo, hittade finfina Ugly dolls, fick badblöjor hos Vattenhuset och pratade vagnar hos Kronan. Är sugen på deras sulky med fullt liggläge. Anita har ju just nu Franks gamla Brio, men liggläget är ju milt sagt sådär på den. Ja, vi får se. Vi ska lägga ut Anitas duovagn från Kronan på Blocket i helgen, det kanske får leda till ny sulky.

Sprang på lite grejer jag inte sett förut också. Bofinken som har helt fantastiska inredningsprylar för barnrum. Var nära att få med mig några kuddar hem, men bestämde mig för att kolla in hela deras sortiment på sajten först. Och så House of Lola (nytt hemparty-företag) som hade fina mössor, långkalsingar/leggings och en fin tunika. Men jag kollade deras sajt nu, trist med tjej/kill-uppdelning. Varför kan man inte bara ha alla kläder i barn-resp vuxenavdelningar?

Jag var där utan barnen men tittade förbi skridskobanan och pysselområdet. Såg grymt kul ut, själv hade jag velat prova lite origami, men hann inte.

En sak jag saknade på mässan var överdragsbrallor och höst/vinterskor. Jag spanade men såg bara några overaller. Det är ju verkligen säsong och jag skulle kunna tänka mig att det kunde ha varit en storsäljare. Nåväl, jag knallade nöjt hemåt med två stora kassar med mycket give-aways och lite köpt. Jag kan verkligen rekommendera ett besök – de har öppet till kl 18 idag och mellan 10-17 i morgon, söndag. Utöver alla utställare finns massor av aktiviteter och seminarium, så ta med kidsen, de kommer att ha minst lika kul!

Själv kommer jag nog att poppa förbi på Hem & villa-mässan i morgon. Renoveringsfokuset har inte varit på topp på sistone, så kanske kan vi komma i rätt mood där.