Att slipa, spackla, måla och sånt är ju en grej för sig. Det tar tid. Men det svåra med det här är alla val. Var ska vi ha eluttagen, var ska el komma ut för lampor? Vilken typ av lysknappar? Vilken typ av golv i sovrummen? Kakel i badrummet? Parkett eller trägolv i vardagsrummet? Ikeakök? Och hur då? Och vilka luckor? Färger? Kakel eller glasskiva? Var placerar vi kyl & frys och häll och diskmaskin? Placering av balkongdörr? Och var i badrummet ska toan stå?
Ni fattar. Allt innebär ett val. Och har man inte bott in sig innan besluten ska tas är det sjukt svårt. Man vet att vissa av de här valen kommer vi fortfarande att svära åt om tio år. Så det är ju fint att klura lite innan man bestämmer sig iallafall. Med sex veckor till inflytt blir det dock lite si och så med eftertänksamheten. Och nu har vi iallafall bestämt några saker. Badrummet får vitt matt kakel (15×15) på väggarna och Stiltjes Fontvieille på golvet. Vi har slagit till och köpt tvättmaskin, torktumlare, spishäll och ugn. Närmast på agendan står köket. Och det lutar åt luckor från Pickyliving. Men vi får se. Jag lär återkomma.