Tidsklyshan börjar kännas sliten, men för mig blir det mer och mer sanning: shit vad tiden går fort numera! Det har ju blivit tradition med en summering av det gångna året här, så även i år förstås. Ett år som återigen inneburit mycket tårar och ont i magen, men det som varit bra har varit förbannat bra. Faktiskt.
Här är den, 2009 års version av året-listan:

ÅRETS HAPPENING

Arvika. Att festivala igen var alldeles underbart!

ÅRETS PROJEKT
Att leta hus. Lika mycket som jag älskar det hatar jag det. Förväntningar, hopp, drömmar och so far även baksidan – helvetes jävla besvikelse och maktlöshet.

ÅRETS LÅT

Markus Krunegård – Hela livet var ett disco. Funkar fortfarande som värsta gladpillret på mig.

ÅRETS RESA

Kap Verde. Trots att det slutade med att jag satt på en solstol i skuggan och blödde ut det som skulle ha blivit vårt andra barn. Innan dess hade vi det fantastiskt! Jag var i sjukt stort behov av lite ledighet och vi är världens bästa resetrio. Gjorda för att semestra liksom. Kap Verde var udda men underbart.

ÅRETS HURRA
Det andra pluset, aka kinesen. Svindlande både då och nu.

ÅRETS PERSON
Lars. Shit. Utan honom vore jag ingenting.

ÅRETS SLIT
Trotset tror jag. Som gravid har mitt tålamod tidvis varit ännu sämre än vanligt och det är många gånger jag har känt att jag är världens sämsta morsa med helt fel taktik.

ÅRETS PLAGG
I våras innan jag tjockade på mig var det nog midjehöga korta kjolar, sen leggings med mage. Gud vad skönt det är!

ÅRETS BOK

Jag har inte läst så många. Men trots att den är förbannat lång så gillade jag Shantaram.

ÅRETS KÖP

Det var här jag skulle ha skrivit om huset. Men nepp. Det blir iPhonen. Älska!

ÅRETS LYCKA
Bröllopen. Kanske mest Henke och Annikas. Kärlek, pissregn och Utan dina andetag. Sådär så att man blir varm i hela kroppen. Sen graviditeterna, både vår egen och alla de andra. Det är fortfarande de finaste av nyheter.

ÅRETS JOBBIGASTE

Att försöka förstå hur andra tänker och resonerar. Att inse att vissa saker inte kommer att förändras och istället fokusera på att lägga det bakom mig. Se det fina som varit, minnas det så och gå vidare. Utan att för den sakens skull bli ful och bitter. Var sak har sin tid.

ÅRETS FÖRÄNDRING
Att inte ha någon kontakt med pappa.

ÅRETS FILM

Svårt. Minnet är så kort, men jag tror att det får bli Låt den rätta komma in.

ÖNSKNINGAR INFÖR 2010
Jag hoppas att jag vid den här tiden nästa år tänker tillbaka på 2010 som ett harmoniskt och tryggt år. Att jag är lycklig. Att jag tittar på min lilla familj och fortfarande får svårt att andas, blir tårögd och sprickfärdig av stolthet. Året då vi blev fyra, flyttade till hus, renoverade och ändå lyckades vara varandras viktigaste. Att vi fortfarande gör det vi mår bra av, att vi spenderat ett par månader i Argentina och att jag precis ska gå tillbaka till nån ny rolig tjänst på Aftonbladet.

Jag hoppas att min familj kommer att landa i det som är vår nya konstellation och att det känns skitbra. Att mamma sjunger i kör och att Freddan och Elin kanske bokat ett bröllopsdatum till 2011.

Utöver det så hoppas jag att vindarna har vänt ute i världen. Krig, klimathot, lågkonjunktur och arbetslöshet kommer närmare för varje dag och det känns jävligt jobbigt när man har barn som ska ta över det här en dag.

Slutligen så hoppas jag på en kort fantastisk förlossning och en rosa, frisk och kry bebis under nästa helg.

GOTT NYTT ÅR!


Nyfiken på tidigare listor?

>> 2007
>> 2008