Fick nys om kampanjen Nationaldagen i färg idag. En strålande idé! Jag är på och kommer definitivt att hänga ut ett färgat lakan genom fönstret på nationaldagen. Men varför bara i Stockholm? kom igen Sverige! Spread the word!

”6:e juni. Syrenerna blommar och flaggorna vajar i topp. Sveriges nationaldag ska firas och högtidlighållas. Vi firar gemenskap, samhörighet och värnar om allas lika rättigheter oavsett etnicitet, sexuell läggning eller social tillhörighet.

Men dessvärre är det inte alla som håller med. Det finns dem som anser att Sverige inte är en plats för alla. De visar sitt missnöje och sina åsikter genom att marschera genom Stockholm på nationaldagen. De vill ha ett enfärgat samhälle.

Vi är stolta över vårt mångfärgade land och därför vill vi ha en nationaldag i klara färger. En nationaldag som speglar hela det Sverige som finns idag. En nationaldag som går i grönt, cerise, blått eller varför inte lila?

Vi vill fira nationaldagen med alla stockholmare, förenade i värme för vår mångfald och stå enade mot den kalla enfald som dessa grupper kontinuerligt uttrycker på Sveriges dag.
Nationaldagen blev nyligen en helgdag, en röd dag, låt oss i år göra den mångfärgad!

Häng ut ett lakan i valfri färg och var med och hylla mångfalden!
Den sjätte juni ska hela Stockholm ha ett lakan dinglandes ut från sitt fönster!
Låt lakanen visa att Stockholm är en stad där alla får plats, att vi är många som sluter upp bakom ett mångkulturellt Stockholm!”