Vi har sett glimtar av det några gånger tidigare i korta perioder. Men nu är det kört. Trotsen är över oss och äter oss med hull och hår. Om unge herr Kastås inte får som han vill hamnar nävar med mat på golvet, vi får en snyting, legot far all världens väg eller så river han sönder favoritboken hysteriskt argt.

Vi har bestämt oss för att vara konsekventa. Vi säger ifrån och fortsätter han så tar vi ifrån honom prylarna och tar honom åt sidan. Sitter på hans nivå och förklarar att det inte är okej att bli så arg. Säger att han inte får rita med kritorna/äta mer mat/läsa boken om han inte slutar bråka. Funkar inte över huvudtaget just nu. Och det är inte alltid lätt att säga ifrån på ett bra sätt, jag blir så himla arg ibland. Men vi kämpar och jag hoppas att trägen vinner. Hur gör ni andra? För det måste finnas fler trotskids därute?