Lilla Frallan väger numera 14,5 kilo och snackar konstant. Vi förstår ganska mycket, men inte allt. Han härmar gärna och blir skitglad när han upprepat ett ord någon av oss sagt.

Äter: Väldigt varierat. Men serverar vi favoriten korv så kan han käka hur mycket som helst. Smoothie, ägg med kaviar, avocado, pannkaka och sushi är andra saker som alltid går hem. Dessutom är det väldigt roligt att dippa. Så om det serveras sås så ska den helst vara vid sidan om så att man kan ta käket med handen och dippa.
Gillar: Flygplan. Det är fortfarande bland det bästa som finns. Han säger ”äska mamma, äska pappa, äska fypaaan”. Säger allt. På dvdn är det just nu Dora som är nummer ett. Annars badar han gärna, diskar, dukar, hjälper till att laga mat, vill ringa ”mommo uaaa, mosta aaan, faffa beti eller fammo anda”, läser flygplansboken och ritar (fast det är roligast att bestämma vad vi ska rita). Sen har han börjat intressera sig för bokstäver. So far har han lärt sig S, A, O och I och pekar och gastar så fort han ser en bokstav han känner igen.
Gillar inte: Att borsta tänderna. Det är en kamp varje gång. Vi sjunger, leker och trixar. Senast köpte jag en tandborste med pärlor i handtaget som låter som en maraccas om man borstar rätt. Funkar sådär…
Får han inte som han vill blir det stora krokodiltårar oavsett vad det gäller.
Sover: Jättebra. Han somnar själv i sin säng. Men vaknar däremot sjukt tidigt och kommer då knatande och kryper upp emellan oss.
Framsteg: Han gillar inte att kissa i blöjan och vill gärna byta direkt när han gjort det. Säger ofta till när det är dags att göra tvåan och är vi hemma så kör vi på toan. Det funkar bra ibland, ibland inte alls. Men det är tydligt att han har fattat grejen och vill göra som vi gör.
Han tar av sig ytterkläderna själv och försöker även ta på, men det är svårare.
Nytt: Hålla handen. Han vill att man ska hålla handen när han ska somna eller när han tittar på film. Söto.

I övrigt så tror vi kanske att han är känslig mot tomat. Han blir ibland rödflammig på kinderna och vi testar just nu att utesluta tomat och ketchup från menyn.