Det nya livet som inleddes förra veckan (ja, jag vet att jag sagt det förr, men nu är det på riktigt) har gett resultat. Två kilo ner på vågen och en piggare och mer träningsvärkande kropp. I like. Det var med glädje jag drog på mig armvikterna och powerwalkade mot jobbet vid 7.30-tiden idag.

Det hela är resultatet av att jag klev upp på en kompis fettvåg förra helgen. Den mäter fettprocent, andel farligt fett, muskler, vatten och en massa annat. Sen slår den ihop allt och gör en liten uträkning på vilken shape kroppen är i och så serverar den din fysiska ålder. Jag skäms för att säga det, men min var 47 år. Fyrtiosju år! Så ni fattar varför det är på riktigt den här gången.

Update: Och ja, jag fattar att det bara är ett riktvärde och att den inte är riktigt sanningsenlig med tanke på att den inte mäter fysik på något sätt. Men ändå. Ett riktvärde att ta på allvar.