Junior har de sista månaderna nattats på vår säng och sen har vi flyttat över honom till hans säng när han somnat. Under den här perioden har han vaknat mycket på nätterna och haft svårt att somna om i sin säng. Vilket oftast har slutat med att vi är tre i vår säng. Inte optimalt och därför beslutade vi oss för att det var dags att köra en kur.

Det blev en egen variant på den omtvistade femminutersmetoden. Vi kör den vanliga kvällsrutinen, sen läser vi en saga och han får välling i sin säng. Sen kramar vi om honom, säger att det är dags att sova, godnatt, släcker lampan och går ut.
Han blev förstås jättearg och grät och klättrade upp och kom ut från sitt rum direkt. Men jag satt precis utanför och tog in honom igen, lade ner honom i sängen, klappade om, sa att det var dags att sova och sade godnatt. Sedan upprepades samma procedur typ 25 gånger, jag hann knappt lägga honom innan han var på väg upp igen. Men efter en stund låg han kvar lite längre och var inte lika arg. Och efter 32 minuter sov han.

Jätteskönt! Och verkligen över förväntan. När vi läst på har det stått att det kan ta mellan 30 minuter och två timmar första kvällen. Och det var faktiskt inte så jobbigt, för det var så tydligt att han var tvärilsken – inte förtvivlad och ledsen. Nu får vi se hur natten går. Dag två ska nattningstiden halveras ungefär – får se om det stämmer på vår kotte.