Just idag för fem år var det snorkallt. Lars stod på St Eriksplan och höll på att frysa ihjäl. Han skulle träffa en rödtott från Spraydate kl 19 för att ta en fika.
Nere i tunnelbanan stod rödtotten och var svinnervös, ångrade sig nästan och väntade på att klockan skulle bli typ 19.07 – hon tänkte inte komma först.

Det blev en najs kväll. Fikan blev till öl på Gotcha och jag förundrades över att någon i vår ålder ville utbilda sig till apotekare, men garvade högt åt historierna om tanterna och kunderna på hans jobb. Jag hade en vit tisha med ammunitionstryck och rakade tinningar. Han hade en svart pikétröja och väldigt blå ögon. Och vi drack rätt många öl. När jag satt på tunnelbanan på väg hemåt skickade han ett sms och skrev att han tyckte att vi borde göra om det.

Tio månader senare köpte vi vår första gemensamma lägenhet. Och jag är så sjukt glad att han stod ut och väntade på mig där i kylan.