Jag tror att de flesta stockholmare som passerade någon av barnkistorna i morse fick en rejäl klump i magen. Så jävla sorgligt att det ens ska behövas kistor i barnstorlek.

Oavsett så är kampanjen bland det otäckaste, men bästa på länge. Jag har skickat ett sms. Gör det du också.

Från Läkare utan gränser:
”Idag, när du läser det här, dör 13 698 barn på grund av akut undernäring. Igår dog lika många. Men du hör inte så mycket om det eftersom det pågår varje dag och därmed inte har ett nyhetsvärde. Kistorna som ligger utspridda över Stockholm är här för att påminna oss om en av världens mest bortglömda kriser – undernäring.

Barnen behöver medicinsk behandling. För att rädda ett akut undernärt barn behövs 135 kronor, men du ger så mycket som passar just dig. Skicka ett sms eller gör en insättning. Alla bidrag är med och räddar liv. Allteftersom bidrag kommer in försvinner kistorna från stan.”