Den 10 maj 2006 var som en riktig sommardag. Jag, Henke och Wågen lunchade länge på Pampas Marinas brygga och mina fötter var tjocka som falukorvar i värmen. Någon gång där, när vi satt och klagade på de små portionerna, började jag känna något annorlunda i ljumsktrakten. Men eftersom det inte gjorde ont så ignorerade jag det till en början.

Henke och jag avslutade lunchen med en snabb shoppingrunda i Solna Centrum. Jag pratade med en av tjejerna i MQ-butiken som också var gravid. Hon tyckte jag var modig som var ute och spatserade 3 dagar efter beräknad BF. Vet att jag tänkte att hon skulle förstå när hon närmade sig sin förlossning.
En stund senare skjutsade jag Henke till jobbet och åkte hem mot Kungsholmen. Kände att något höll på att hända, molningarna kom oftare och var lite starkare. Ringde Lars som blev lite nervös, men jag var lugn och kände mig så sjukt glad! Det var en kanondag och det kändes cool och gjorde inte ont. Var liksom inte ens säker på att det var värkar, men något var i görningen. Äntligen!

Eftersom badrumsrenoveringen var i full gång i vår lya och jag inte kände för att trängas med hantverkare hela eftermiddagen så satte jag mig med ett gäng tidningar och en kall cola på Cafe Negros uteservering. Satt länge och gottade mig i solen och insåg så småningom att det nog faktiskt var värkar jag hade. Mesiga, men ändå värkar. Gick på Negros toa och konstaterade snabbt att slemproppen hade gått. Smsade Lars och skrattade för mig själv åt formuleringen. Att man kan bli så jävla lycklig för att få trosorna fulla med slem!

Ja, resten av storyn har trogna läsare koll på. Idag är det svårt att inte tänka på allt det som hände. Jag blir stolt, glad, varm i magen och lite blankögd. Sista dagen av mitt gamla liv. Början på något som jag inte hade en jävla aning om. Stort på många sätt och vis.
Det är svårt att greppa att det faktiskt har gått ett helt år. I morgon firar vi hans första födelsedag. Och det är faktiskt helt sjukt att man kan bli så här gråtmild och nostalgisk redan. Hur ska det bli när det är dags för första skoldagen, studenten och när han ska flytta hemifrån?