Det löste sig! Den helige ande gjorde ett okej jobb och vi kunde fira som planerat hos svärmor & svärfar i Sollentuna. Juniors magsjuka ersattes igår av ett tjockt grönt härligt rinnsnor och idag började även Lars känna sig febrig.

Nåväl, trots en stressig förmiddag med sovmorgon, köttbullerullning, janssongräddning och godistillverkning blev det en riktigt skön julafton med massor av god mat, premiäromgång av Stockholmsspelet och galet mycket paket. Det höll dock på att gå riktigt snett när vi insåg att vi glömt rödbetssalladen hemma i kylskåpet på Kungsholmen. Jag MÅSTE få rödbetssallad till köttbullarna. Så är det bara. Tack gode gud för dygnet-runt-öppna Statoilmacker säger jag bara!

För övrigt kan jag rapportera att unge herrn säger ”bla bla bla” och ”da da da”. Vi tror till och med att han klämt iväg ett ”hej” några gånger. Annars känns det som att krypet är det som är på gång framöver. Favvosysselsättningen är att stå på alla fyra och gunga fram och tillbaka. Helst hela tiden – dreglandes, flåsandes och flinandes.