Jag är så otroligt trött på all restaurangpersonal och övriga medmänniskor som stör sig på oss med barnvagn. Att det ska vara så jääävla jobbigt att vi finns. Ni måste verkligen ha trista sorgliga liv som inte har värre saker att störa er på. Ledsen, men vi är här för att stanna. Så är det – och vi vill också gå och handla på Ica, stå i kö på Mc Donalds, fika på sköna ställen och promenera på stans trottoarer. Ibland känner man sig som pesten när man kommer dragandes med sin guldklimp. Hatblickar och halvsura kommentarer är inte ovanligt. Vissa ställen har till och med förbudsskyltar mot barnvagnar. Helt sjukt.

Dagens surkart går till en av damerna som jobbar på fiket i Brunogallerian. Vi anlände fyra hungriga mammor med varsin vagn kl 13 idag (tänkte undvika lunchtimmen). Stället var halvdött med massor av tomma platser, så vi slog oss ner. Vagnarna fick plats utan problem. Tre av oss käkade och en drack kaffe – som vilka gäster som helst alltså. Ändå så suckades det och kastades sura blickar. Vår disk plockades bort innan man hann svälja sista tuggan och tillslut kunde hon inte hålla sig längre och bad oss ställa våra vagnar utanför. Självklart med en snipig irriterad ton. Blir så lack. Undrar hur bra hennes business skulle gå utan alla lattemorsor out there…