Var alltså där i tisdags och måste säga att jag blev imponerad. Allt var väldigt nytt, fräscht och hightech – bla digital röntgen där plåtarna kom upp på dataskärm direkt. Min tandläkare Inca var jättegullig men inte så bra på engelska. Däremot så pratade tandsköterskan svenska, så det var inga problem.

Problem var det däremot i min mun. Jag som brukar gå till tandläkaren en gång om året och inte har haft hål sen i högstadiet hade fyra hål. FYRA HÅL! Vilken chock. Blir svettig bara jag tänker på att jag ska ha den där förbannade borren i munnen. Fyfaaan! Ett av hålen var dessutom i en visdomstand, den rekommendrar dom att dra ut – ingen idé att laga. Jag frågade hur det kunnat bli så här och vi kom snabbt fram till att det nog har med min graviditet att göra. Det här händer tydligen många. På grund av hormoner och ändrat ätbeteende så utsätts tänderna för större påfrestning än vanligt.

Så ni preggos därute – jag blev rekommenderad att förutom att borsta tänderna, även flossa och skölja med munskölj varje dag. Gör det ni också. För mig är det visserligen försent, men nu ska det inte bli värre iallafall!

Återkommer med en slutlig rapport efter VM i borrning den 28/10 och 3/11. Snyft.