Petra har utmanat mig och jag svarar trots att jag tycker att sånt här är sååå svårt.

1) En bok som förändrade ditt liv ?
Haha. Finns såna böcker? Närmast är nog På smällen – Från A till bebis. Den första bok jag läste efter att jag fick reda på att jag var gravid. Jag kunde absolut ingenting och slukade den med hull och hår.

2) En bok du läst mer än en gång?
Oj, det är många böcker det. Jag gillar att läsa om. Flest gånger har jag nog läst Grottbjörnens folk och Hästarnas dal. Speciellt vissa delar. Snusket fick mig att gå bananas när jag var 12-13 år.

3) En bok du skulle vilja ha med på en öde ö?
Nån bra McGyverliknande historia kanske. En roman skulle ju ta slut för fort.

4) En bok som fick dig att skratta?
Nu senast var det Välkommen till det nya livet av Fredrik Emdén.

5) En bok som fick dig att gråta?
Den som berört mig mest under senare år och verkligen fått mig att hulkgråta är nog Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist. Ni vet, hon som jobbade som nyhetsankare och drabbades av ALS. Fruktansvärd bok.

6) En bok du önskar hade skrivits?
Jag skulle vilja att Kungen eller kanske Victoria skrev en bok om hur det verkligen är att vara kunglig. Exakt hur det är och hur allt funkar. Vore skön hängmatteläsning.

7) En bok som inte borde skrivits?
Jag blev inte imponeras av Bokhandlaren från Kabul. Men jag kommer inte på någon som jag verkligen vill ska försvinna från jordens yta.

8) En bok du just nu läser?
Läser konstant ur Växa och upptäcka världen, men för övrigt är jag mellan böcker. Har inte läst något av Kajsa Ingemarsson, det är nog dags för det nu.

9) En bok du tänkt läsa?
Linda Rosings bok måste man ju läsa.

10) Skicka vidare till fem andra bloggare:
Är det någon som är sugen så kör hårt!