I måndags hängde Frank med Ninja och Erik (och deras mammor förstås). Idag visade det sig att lilla Ninja fått vattkoppor! Frank har inte visat några tecken på att vara sjuk, varken feber eller prickar, så jag traskade glatt iväg på picknic med Hugo, Malin, Gabriel, Lydia och deras mammor. Nu ikväll läste jag följande hos vårdguiden:

”Tiden mellan smittotillfället och sjukdomens utbrott är mellan tio till tjugo dagar. Vattkoppor smittar ett par dagar innan sjukdomen bryter ut och ungefär en vecka efteråt.”

Så har vi otur har halva FL-gänget fått vattkoppor nu. Stackare! Det verkar dock positivt att ha vattkoppor så tidigt som möjligt i livet. Spädisar verkar komma undan både feber och kliande och får ”bara” vattenfyllda blåsor.

  
  

Håll nu tummarna för att ingen av dom här picknic-snyggingarna blir prickiga!