För några veckor sen fixade Fredrik så att jag fick se Pet Shop Boys och rymma från bebisbubblan några timmar. Igår hade han sett till så att Välkommen till det nya livet damp ner i min brevlåda. Dagens hjälte, utan tvekan! Jag blev förstås jättenyfiken och snabbläste den under några amningar och sovstunder.

Jag fnissar, fäller några tårar och skakar på huvudet åt hur blödig jag blir när det kommer till alla känslor som poppar upp när det handlar om barngrejen. Det är den första pappabok jag läser, men den funkar på mig. Mitt i prick. Kanske är mammor och pappor rätt lika i sitt tänk ändå?
Den är ganska pretto med massor av kärleksförklaringar och vuxenrädsla, men åh så härligt det är att få grotta in sig i gravid-bubblan och första-barnet-bubblan fullt ut. Jag känner igen mig själv och mitt tänk och fnissar åt att jag inte varit ensam om mina knäppa och konstiga tankar.

Dåligt samvete, oro, känslan av att allt är på låtsas, långa nätter med galna känslor och den där kärleken som känns som om den kan spränga bröstkorgen. Allt finns med. Jag hoppas att Fredrik fortsätter att skriva om sitt nya liv och boken säljer som smör. Själv kommer jag att hålla utkik efter fler texter på Nya livet-bloggen.