Jag vet inte vad det är. Men ibland undrar jag hur vissa ställen kan ha några gäster överhuvudtaget. Här är senaste veckans stolpskott:

Bar Tazza – Gamla Stan
Jag och Lars ser en skylt utanför Bar Tazza på Lilla Nygatan i Gamla Stan. Vi uppmanas att prova deras hemlagade pasta. Vi är på jakt efter lunchställe och tycker att hemlagad pasta låter kanon, så vi beställer och slår oss ner i skuggan på uteserveringen. Efter 3 minuter kommer maten. Jag får överkokt tagliatelle som ligger på lite kall tomatsås. På toppen ligger några kalla kycklingbitar. Som grädde på moset har dom strött över torrostad lök och en halv burk basilikakrydda. Lars får tortellini fyllda med ost. Gissar att den kom direkt ur konservburken innan den värmdes i mikron. Kalla i mitten och lite hårda på ytan. Efteråt ser vi att dom har satt situationstecken runt ”hemlagad pasta” på skylten. Undvik.

Debaser – Karl Johans Torg
Efter en grym kväll på Allsången på Debaser ska jag och Venke knalla upp mot Slussen. Vi går ut och ska gå över uteserveringen när en stor vakt snabbt vänder sig mot oss och skriker NEJ! Inte något mer. Bara ett jävla kommando. Tydligen var uteserveringen stängd och man skulle istället gå runt den för att komma till trapporna. Fan. Jag är ingen jävla hund. Däremot tycker jag inte att man ska undvika Debaser, för allsången var bland det bästa i år. Men bläng gärna på vakterna.

Moldau – Hornstull
Lördag eftermiddag på Moldau. Fem vänner slår sig ner vid ett bord i skuggan. Servitrisen kommer fram och vi får direkt känslan av att vi är ett störande moment för henne. Jobbigt att det kommer gäster och äter och dricker liksom. Vi tar liiite för lång tid på oss att beställa och ställer lite för dumma frågor för hennes smak. Sen glömmer hon beställningar, ber inte om ursäkt när hon missat det vi beställt och så borde vi ju förstå att det tar tid när hon måste hämta en viss ölsort i baren. Stackare. Men, så blev det inte heller någon dricks för hennes del. Jag säger undvik. Schnitzeln var okej, men du kan göra den godare hemma (utan att behöva pröjsa 20 pix i straffavgift om du vill ha kapris på) och tjeckisk öl dricks bäst på Gambrinus.

Järnet – Gamla Stan
Järnet i Gamla Stan förra helgen. Vi ska käka middag med mina föräldrar och slår oss ner på uteserveringen eftersom vi har Frank med oss i vagnen. Då kommer servitrisen ut, ser oss och och fryser mitt i en mening. Tydligen så står vagnen precis där hon brukar gå. Jag flyttar den så att hon kommer fram och frågar om det är bättre så. Då säger hon att hon ska fundera på saken. Eh what? Jag säger undvik.

Såna här prylar gör mig galen. Jag vill ha god mat och tycker att service är A och O. Hur svårt kan det vara? Deras arbetsdagar blir ju så jäkla mycket trevligare om dom träffar glada och nöjda gäster. Känner ni igen er? Är det fler ställen jag bör undvika den här sommaren? Gnäll loss bara!