Vi har danskt besök i huset. Jag har just presenterat ett system vi använder för dom. Gick finfint. Ända tills dom började ställa frågor. My oh my. Jag fick genast flashbacks och insåg varför jag alltid pratade engelska med danskarna på Roskilde.
”Lauu deröuu roooogroehl seulfb” säger en kvinna. Hon ler och tittar frågande på mig.
Förlåt? säger jag och spetsar öronen. Hon säger exakt samma sak igen och nu tittar hela gruppen på mig och ler. Jag har ingen aning om vad jag ska göra. Tom hjärna. Stirrar på hennes tjockt målade ögonfransar och hinner tänka att jag borde köpa ny mascara. Sen kör jag en fet chansning och säger att hela Bonnierkoncernen använder samma system. Sen ler jag också.

Jag har fortfarande ingen aning om vad hon undrade, men dom såg så där danskt glada ut när dom gick härifrån. Så slutet gott allting gott antar jag.