Ja, eller nästan. Svar från Fredrik Bergsten som ansvarar för ordningen på Lokal:

Hej Hanna.
Jag har blivit ombedd av Lokal att svara på ditt mail ställt till dem! Jag är ansvarig för bevakningen/ordningshållningen på Lokal och Lemon som ni besökt. Jag har forskat mycket i den nu aktuella händelsen och tycker att jag har en god bild av vad som hänt.
Jag vill börja med att berätta att jag själv jobbat på LL i snart 4 år och väljer min personal med stor omsorg. De två Ordningsvakterna som denna kväll var i tjänst jobbar till vardags som journalist och högstadielärare, tycker att det skall nämnas då några i ditt forum hade en negativ syn på vakter.
Vet inte då om det är Orningsvakter, dvs av Polis och Länsstyrelse godkända myndighetsutövare, eller entrévärdar man refererar till som ”vakter”. Vi på Stockholms Vaktbolag AB har endast Ordningsvakter.
Normalt en fredagkväll så börjar tjänstgöringen någon timme tidigare än passets början, man har utsättning hos Polisen där man får lite relevant information om efterlysta personer/ fordon samt saker och ting som händer inom det område man tjänstgör under kommande natt/helg. Du kanske har sett att vakterna på LL har små öronsnäckor, i dessa komunicerar man med varandra. Då ni kom till Lokal dök samtidigt personer upp som tidigare varit på LL och hotat både gäster och personal och som en av de tjänstgörande ordningsvakterna kännde igen som en s.k ”helgknarkare”. I avvaktan på en bekräftelse från kollegan över radion av att det var rätt personer(som inte är önskvärda gäster) så agerade vakten som han gjorde då ni stod och såg på! Det ni sedan hörde var en kommentar som ni kanske inte skulle hört men som var en kommentar till kollegan över radio, detta beklagar jag.
Den loskan ni sen nästan fått på er beklagar jag också, vaktens enda förklaring till det är att han ca 30 min tidigare fått ett slag i ansiktet av en gäst som kombinerat anti-deprisivt och alkohol och fått frispel. Under gripandet av denne fick vakten mottaga ett slag och kontrollerade med loskan om han fortfarande blödde i munnen. Själv säger han att han aldrig skulle spotta så öppet inför gäster utan isåfall kliva ut i gatan när ingen ser på! Hoppas att jag nu gett dig lite ljus över den situation som ni bevittnade och att du kanske får en lite annan syn på ordningsvakternas arbetssituation. Det handlar inte alltid bara om att stå och säga -Hej och välkommen.
Vänligen
Fredrik Bergsten
VD
www.stockholmsvaktbolag.se

Kanon att få svar tycker jag, även om jag tycker att han försöker vända lite på steken. Jag tänker aldrig känna mig dum för att jag reagerar på saker jag misstänker eller tycker är korkat beteende. Mitt svar till Fredrik:

Tack för ditt svar Fredrik!
Jag vill börja med att säga att jag i vanliga fall blivit väldigt väl bemött i dörren på Lokal och därför blev jag jäkligt förvånad.
Väldigt intressant att få en förklaring på vad som egentligen hände den där kvällen. Skönt att det inte var så illa som det verkade. Men det kanske kan vara en tankeväckare till er – ibland kanske man bör förklara vem man pratar med eller fundera på hur man uttrycker sig. Annars kan man lätt bli missuppfattad.
/Hanna