Jag har berättat tidigare att jag var på Lokal i lördags. Men så kom jag på att jag inte har bloggat om något som hände då och som gjorde mig jäkligt förbannad. Vore intressant att höra vad Lokal själva har att säga om saken.

När vi kom dit strax efter midnatt var det ingen kö, några stod utanför och rökte och vi stannade till eftersom Annika ville röka klart. Under de ca 2-3 minuter vi stod där kom det och gick folk och vakten i dörren höll ett vakande öga, men sa inget till någon och stoppade inte heller någon. Så plötsligt kom två killar i 35-årsåldern. En mörkhyad kille och en ljus. De var normalt klädda, varken posha eller sunkiga. Vanliga killar. Städade och inte fulla eller högljudda på något sätt.

När de kom fram till dörren blev de stoppade av vakten som frågade hur det stod till. Killarna stannade, surnade till lite och sa att allt var bra. Vakten var tyst en liten stund, studerade dom och sa sen att dom fick vänta tills någon gick ut om dom ville komma in. Den mörkhyade killen sa då till sin kompis – äh, vi skiter i det här. Sen gick dom. När dom gick ropade den ljusa killen till vakten att han ju kunde vara lite trevligare nästa gång. Då tog vakten ett steg framåt och la värsta loskan på trappan efter dom. Fem centimeter från mina fötter.

Sen vände han sig mot oss, öppnade dörren, sa ”Välkommen tjejer” och klämde sen ur sig ”Vem fan vill ha in såna där iallafall?”

Är det den typen av rykte Lokal vill ha? Och är det på ägarnas initiativ som vakterna beter sig så jävla risigt? Sen kan man ju fundera på varför man släpper in så mycket folk att kvällen går ut på att balansera sitt glas för att inte spilla ner andra gäster. Men det är ju en annan fråga.

Jag har mailat Lokal och bett om en kommentar från ansvarig. Återstår att se om jag får det.