Dagens besök på Hyresnämnden var minst sagt spännande. Kvinnan som jag har anmält hade skickat ett ombud med en fullmakt. Hon själv kunde inte närvara för att hon är psykiskt instabil. Fullmakten avslutades med:

”Jag har aldrig träffat Hanna Kastås som begått hemfridsbrott och genom egenmäktigt förfarande skrivit sig på min adress. Hon kommer att polisanmälas för detta”.

Jahaja?
Eftersom kvinnan i fråga bodde på Irland när jag skulle hyra lägenheten så hyrde jag den via hennes väninna som var ombud. Men nu påstår lägenhetsägarinnan att hon inte haft en aning om att hennes lägenhet har varit uthyrd. Hon har bara låtit sin väninna ha hand om nyckeln.

Så det kommer att kallas till ny förhandling då vänninan skall kallas. Om hon nu dyker upp. Jag blev bara trött.

Nämnden undrade om jag verkligen ville driva ärendet vidare. ”Det är ju en krånglig tvist och kostar ju skattebetalarna väääldigt mycket pengar…”
Så jävla irriterande. JAG betalar den där skatten och Hyresnämnden finns där för att sådana som jag ska få hjälp när vi blivit lurade. Att det sen handlar om ganska lite pengar, 10.000 kronor, borde inte spela någon roll tycker jag. Varför ska jag ge henne 10.000 pix? Det är inte så att jag sitter på nån guldgruva själv liksom. ÅHH. Sånt här gör mig galen.