Då och då dyker det upp inlägg skrivna av missnöjda konsumenter i mitt Facebookflöde. Det kan handla om hur någon blivit dåligt behandlad i en butik eller hur ett företag misslyckats helt med att leverera det man lovat. Inläggen brukar ha flera tusen likes och jag har funderat lite på varför just de här inläggen sprids i så mycket högre grad än andra. Min slutsats har helt enkelt varit att missnöjesposter är lättare att trycka like på än andra. När det handlar om orättvisor och David vs Goliat-kamper så ställer man upp för varandra.

Men i går blev jag motbevisad.

Jag var på väg till jobbet när en kvinna på pendeltåget blev akut sjuk. Tåget blev stående en lång stund på perrongen i väntan på ambulans och de känslokalla reaktionerna från flera av människorna runt mig och det bemötande tågpersonalen fick av några resenärer gjorde mig helt paff. Jag sa till en man att skärpa sig när han gnällde om att det var typiskt SL, men hörde fler egoistiska röster i vimlet. Någon tyckte till exempel att man skulle ta kvinnan av tåget och låta henne vänta på ambulansen på perrongen så att vi kunde åka vidare.

Till sist kom ambulansen, kvinnan fick hjälp och tåget rullade vidare. Men jag kunde inte riktigt släppa den obehagliga känslan jag fått på morgonen och kände att jag ville berätta för SL och gänget som jobbade på tåget att vi ändå var många som tyckte att de gjorde ett fantastiskt jobb, så jag skrev ett inlägg på SLs Facebooksida.

Inget konstigt med det egentligen. Men i skrivande stund har inlägget 4419 likes och 154 kommentarer. Och de allra flesta håller med och visar sitt stöd för personalen som fick en massa skit trots att de gjorde sitt jobb och hjälpte en medmänniska. I kommentarerna pratas det om samhällsklimat och respekt och det är så himla fint att även pepp och kärlek kan få stor spridning tycker jag. Och jag hoppas att det gör att tågföraren och de andra på tåget minns incidenten med lite skönare känsla nu än i går morse.

Vill du läsa inlägget finns det här – men syns bara under dagtid eftersom SL har öppettider på sin Facebooksida.