Jag har varit i Rom med mamma i helgen. Kanske den mest välbehövliga värmechock jag fått i livet. 35 grader varmt och pool och restaurang på hotellets tak. Helt underbart!
Men. I går när vi klev av planet pissregnade det och var 16 grader varmt. Ganska deprimerande. Men sen blev det måndag, klockan ringde, jag gick upp och en stund senare stod jag och väntade på att tevattnet skulle koka upp. Då slänger jag ett öga ut genom fönstret. Och sen på termometern. Duggregn, genomgrått och ÅTTA grader.

Vet inte vad som hände, men jag ställde om direkt. Tog på mig jacka och tvingade på kidsen fleece när vi skulle lämna Frank i skolan och efter dagens badhusbesök köpte jag vinterskor till Anita och en vindfleece till Frank. Inte nog med det – på eftermiddagen inventerade jag overall- och vantbeståndet i källaren.

Är det inte lite väl tidigt att få höstvibbar den 27 augusti?

Dagens Anita, premiär för favoritkängorna hon ärvt av Frank.