Jag har märkt en sak med mig själv. Jag kan bestämma mig för att göra saker hundra gånger om året. Typ börja med nya rutiner, bli en bättre människa, jobba mer fokuserat och sånt som är bra för själen och gör livet bättre i slutändan. Men inte fan ändrar jag mig. Några veckor, visst. Men inte for good.

Men nu har jag hittat min grej:
T Ä V L I N G

Så enkelt, men så sjukt rätt! Om mitt livskvalitéhöjande också innebär att jag måste tävla mot någon annan som ska göra samma sak så är saken biff. Jag måste vinna. Och är man ett lag som ska tävla mot ett annat lag så kör jag tills jag stupar. De andra får ju faaan inte vinna!

Just nu har vi en hälso/träningstävling på jobbet. Marknadsavdelningen är uppdelad i två lag där vi får poäng i form av post it-lappar för varje tränad halvtimme (max två poäng om dagen). Och tränar man tillsammans med någon i laget så drar vi dessutom in en extra poäng.

Post it-lapparna läggs i en glasurna med lagets namn och räknas när tävlingsperioden är slut. Och ni kan ju gissa om det tränas något? Hahaha! Plötsligt powerwalkar jag hem från jobbet med chefen, tränar styrketräning med nya kollegan på lunchen, glider in till jobbets gym kl 7 på mornarna för att hinna köra en halvtimme på löpbandet innan första mötet. Nu är det 10 dagar kvar och vilodagar finns inte längre. Att dra in något mindre än två poäng om dagen är helt oacceptabelt.

Och som om det inte vore nog så är vi dessutom några som kör en vikttävling. Bort med fem kilo före skärtorsdagen. Jag hakade lätt på. Lär inte vara något problem med träningstempot. Tänkte dock att jag måste slå de andra på fingrarna. Vinna. Så minst sex kilo blir det. Haha! Från och med nu kommer allt att bli en tävling.