En liten bokutmaning kapad från Kajsa kommer här:

1. Vilken bok läste du senast?
Allra senast läste jag ”Otrogen på öppen gata” av Belinda Olsson. Igår började jag på ”Våta spår” av Katerina Janouch som jag fick i den där bokbytargrejen. Lättläst sommarlektyr.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Nästa bok blir nog ”Flickan under gatan” av Roselund och Hellström.

3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?
Vi har ingen bokhylla (väntar på att platsbyggas), men det finns en hög med böcker i ett hörn av vardagsrummet och jag tror att det är mest kvinnliga författare där.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker ”nu har jag kommit en fjärdedel”, ”en tredjedel”, ”hurra! hälften!” osv?
Nej, jag läser bara.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex. omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?
Det blir ofta snackisar eller böcker jag läst bloggar eller recensioner om som verkar bra. Och har jag inga referenser så blir det ofta omslag eller intressanta titlar eller författare.

6. När blir en bok för lång?
Det kan man väl inte säga? Det beror på storyn och om den är bra.

7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?
Det beror på. Semesterlektyr ska vara uppslukande och lättslukat. Då vill jag helst inte läsa på engelska som är lite meckigare.

8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?
Jag läste Tredje stenen från solen & Startpistolen av Claes Holmström för typ 12-15 år sen och tipsar ofta om dom för att dom var så sjuka. Men jag har en känsla av att jag tycker och tänker lite annorlunda idag, så jag borde kanske läsa om och revidera…

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? I så fall, när ger du upp?
Oja! Jag försöker alltid att ge alla böcker jag börjar läsa en chans. Men det finns liksom en gräns för vad jag slösar min tid på. Numera är den väldigt värdefull!

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?
Nu har vi ju ingen bokhylla som sagt, men jag läser oftast storsäljare, chiclit och deckare. Böcker om personlig utveckling av folk som Mia Törnblom och faktaböcker är sällsynt.