Jag tror att vi har dykt på en ny fas. Den första på väldigt länge. Han vägrar plötsligt att sova på kvällarna och är vaken tills vi går och lägger oss (och gärna lite till). Sen vägrar han att sova i sin säng och ska istället ligga på tvären hos oss. Får han inte det skriker och gråter han så att han blir alldeles lila i fejset. När han väl somnar vaknar han tvärt skrikandes.

Vi som alltid varit rätt hårda på våra regler och principer är nu så trötta att han får göra vad han vill var han vill – bara han sover. Och när våra klockor ringer på morgonen så ligger han lugnt kvar under vårt stora duntäcke och sover som aldrig förr.

Antar att det är den berömda nattskräcken som flyttat in. Men det borde inte ha något med insomnandet och sova i egen säng att göra, så nu laddar vi för 5-minuters-metoden här. Om inget drastiskt händer eller några bra tips dyker in så kör vi till helgen. Måste bara sova lite så att man orkar…